Hovin/Trønder-lyn håndball presentert på Håndballforum

Sist helg gikk årets Håndballforum av stabelen på Scandic Lerkendal. Over 100 deltagere fra idrettslag i Midt-Norge fikk faglig påfyll og inspirasjon fra et bredt spekter foredragsholdere. Mobbing i idretten, motivasjonsteori og relasjonsbygging var interessante tema, men mest oppmerksomhet fikk likevel herrelandslagstrener Christian Berge og håndballpresident Kåre Geir Lio. Christian Berge hadde to innlegg, ett om barneidrett og ett om herrelandslaget. Berge forteller hva han mener er viktig i jobben som barnetrener, og kobler dette opp mot hvilke egenskaper han ønsker at landslagsspillerne har. Han trekker spesielt frem hvor viktig det er at alle blir sett, topping av lag hører ikke hjemme i barneidrett, for stor fokus på innøvde trekk ødelegger for kreativiteten i spillet og faste plasser for tidlig hindrer spillerens utvikling. Berge mener vi skal være forsiktige med å plukke ut noen som talenter i ung alder, og fokuserer heller på at alle kan bli så gode som de selv ønsker. Her trekker han frem Sander Sagosen som var i hallen og øvde lenge etter at lagkompisene hadde dratt hjem. I jobben som herrelandslagstrener har Christian Berge klare tanker om hva han ønsker av spillerne. Han trekker blant annet frem at de skal «passe inn» i gruppa og ønske hverandre suksess, beherske flere posisjoner, vise vilje til å jobbe hardt. Han påpeker også hvor viktig humor og humør er for oppbyggingen av en velfungerende gruppe. Håndballpresidenten innleder sitt innlegg med å konstatere at håndball slett ikke er vanskelig, det dreier seg bare om å være mange og å holde på lenge. Og så dreier det seg om å ha det artig. Han trekker også frem hvor viktig det er for utviklingen av norsk håndball at vi klarer å holde entusiasmen oppe.
På hvert forum er «historie fra en klubb» en del av programmet, denne historien skal gjenspeile tema for dagen. I år var det samarbeidsklubbene Hovin og Trønder-lyn som fikk fortelle vår historie, og Marianne Eidem og Einar Klingenberg fra Trønder-lyn, og Hilde Nordtømme fra Hovin, var tilstede på forumet. At vår historie skal underbygge det to av de mest betydningsfulle personene innen norsk håndball setter ord på, gir oss absolutt motivasjon til å jobbe videre, og vi kjenner en viss stolthet over at NHF gjennom region nord har lagt merke til den jobben vi gjør. Frafall og trekking av lag er noe mange klubber sliter med, men vårt samarbeid, og våre verdier, har gjort oss i stand til å vokse.
Håndballforumet ble avsluttet med festmiddag og prisutdelinger. Også her gjorde Gauldalen seg bemerket, da Inger Merk og Asle Hårsaker fra Melhus ble tildelt prisen «Årets spillerutvikler» etter at Melhus/Gimse G16 ble norgesmestre i både håndball og beachhåndball i vår. Gratulerer med en velfortjent pris!

Du kan lese mer om saken på handball.no
https://www.handball.no/regioner/region-midt-norge/system/nyheter-midt-og-nord/2018/september/allsidig-handballforum/

Dette innlegget ble publisert i Hovedstyret. Bokmerk permalenken.